Ugly Belgian Houses

Misschien de tijd om even wat duiding te geven bij de heropstart van Ugly Belgian Houses. Afgelopen zomer reed ik geheel toevallig door Middelkerke en zag ik weer zo’n monster van een huis waardoor ik gewoon dacht van ‘Fuck it, ik moet die gedrochten weer documenteren.’ Hoewel ik geen architect of vormgever ben heb ik altijd een zekere voeling gehad met vormen. Mooie vormen. Ik kijk dan ook al zo lang ik me herinner rond in ons klein volgebouwd land en die vormen inspireren mij in alles wat ik doe, ook al hebben die dingen niets met ontwerpen te maken. Wanneer je de schoonheid ziet merk je automatisch ook alle lelijkheid op. Je daarin druk maken is meestal een waste of energy maar toen ik vorig jaar dat idee werkelijk begon uit te voeren had ik na het posten van twee huizen al door dat het fun zou worden. Over the top commentaar geven in een taal die je niet meester machtig bent, heerlijk. Andere mensen houden ervan en veel mensen worden er kwaad om. Omdat smaken nu éénmaal verschillen.

Ik zie behoorlijk wat middelmaat. Lange blokken wijken met dezelfde sleutel op de deur woningen, lintbebouwing van hier tot in Luik, villa’s in 70′s, 80′s, of 90′s stijl, enz. Jammer dat ze bestaan maar ze hebben tenminste nog iets van stijl. Ik heb het meest plezier met het vinden van gestoorde verbouwingen of kasten van huizen waarbij geld geen rol speelde en bouwstijl al helemaal niet. Meer info Hier!

Ugly Belgian Houses is what started in 2011. A little tumblr about a very big problem in Belgium: Ugly Houses. Went pretty big online. Still hits a lot of people. So in august 2012 i decided to get started again. On Instagram & Facebook. Feel free to follow. Logo inspired by Home Alone. Got that tip from Ben. Ben has the best design studio in belgium: Glossy.tv

Interview on Radio 1.
Interview with newspaper ‘Het Nieuwsblad’ 

 

Other Tumblrs by me:

Ugly belgian Interiors
Fuck Airbrush
Iphone Skidmarks
Secondhand iTunes Store
Siri answers song titles